VISITEM BOTIGUES ECOLÒGIQUES I COOPERATIVES DE CONSUM

La setmana passada els nens i nenes de 6è vam fer una sortida pel barri per visitar les botigues de productes ecològics i els grups de consum. Avui ens hem reunit i hem escrit com va anar. Aquí teniu el que cada parella ha explicat.

Vam formar  tres grups  per marcar el camí més a prop al mapa. La Meritxell i l’Andrea ens van ajudar per trobar la botiga del Capità Enciam i el grup de consum la Panxa Contenta al mapa.
Pel carrer vam guiar nosaltres, quan vam arribar a la botiga Capità enciam ens vam sorprendre per què semblava una casa. Després vam fer unes preguntes que vam preparar entre tota la classe. Els vam fer totes aquelles preguntes i vam fer una volta per la botiga i ho trobaven interessant per que tenien tot ecològic per exemple: torrons, llaminadures, pasta etc...
Vam anar a menjar a un parc  i també vam jugar  a moltes coses i alguns nois i noies estaven mirant com jugaven uns vellets a la petanca.
Després vam anar al grup de consum la Panxa Contenta: Allà ens vam sorprendre perquè quan vam entra hem vist quadres i escenaris de teatre i no hem vist ninguna fruita ni verdura però després els vam fer les preguntes i ens vam ensenyar tot i vam veure tot: fruites i verdures pastes, etc...

Rauan i Alejandro.



L'Andrea i la Meritxell ens va ajudar a buscar el Capità Enciam i La Panxa Contenta. Capità enciam és una botiga de productes ecològics: tenien patates, coliflor, plàtan, etc. Tots aquests productes són portats des del Baix Llobregat i del Penedès.
Aquesta botiga de productes ecològics ens va agradar molt, tenia un ambient molt natural amb una olor molt agradable.
La Panxa Contenta era una cosa molt diferent al Capità Enciam, era una cooperativa. Al principi pensàvem que era igual que el Capità Enciam però no.   

Ester i David



Abans de sortir de l'escola, vam fer grups per veure el mapa i saber on estaven situades, després ens vam posar per parelles i un de la parella va fer de secretari. Aleshores vam sortir al carrer i en uns minuts vam  trobar la botiga que es diu Capità Enciam.
Vam veure que al Capità Enciam estaven molt organitzats i va venir un pagès per portar-li productes just quan érem allà. A les parets hi havia quadres i un d'ells representava un raïm.
Després vam anar a una cooperativa de consum que es diu Panxa Contenta. Era molt gran i ens va sorprendre com era l'edifici, perquè des de fora es veia que era un taller de pintura. Tenia dues plantes, nosaltres vam anar a la primera i ens van explicar  com funcionava aquesta cooperativa de consum.
Ens va agradar molt la botiga del Capità Enciam  i la Cooperativa de consum de la Panxa Contenta.

Haris i Georgina



Primer tot la Meritxell i l’Andrea  ens van donar un mapa per més o menys tenir una idea dels carrers. Després vam localitzar el capità enciam i la panxa contenta en el mapa. Ens vam sorprendre perquè capità enciam era un lloc  molt bonic i tots els productes eren ecològics.
També els vam fer unes preguntes que  havíem preparat a l'escola i ells ens van contestar molt agradablement. Després d’una estona vam anar a la panxa contenta i ens vam sorprendre, perquè era una casa i el lloc era molt diferent a Capità enciam però ens van explicar que s' ajunten amb algunes famílies i truquen a un pagès perquè els portin per exemple un quilo de patates...Quan els arriben els productes els reparteixen entre totes les famílies que estan apuntades.
La veritat ens van agradar els dos llocs però ens vam cansar perquè a la Panxa contenta estava una mica lluny.

Maira i Ronald 




A classe vam mirar uns mapes per saber quin camí era el més curt per arribar a les botigues capità enciam i panxa contenta
Quan vam arribar a la primera botiga (capità enciam) semblava una tenda de poble. Quan vam fer les preguntes alguns escoltaven  i altres ens distrèiem amb lo bonica que era la tenda. A part d’això (preguntar per les fruites i verdures) vam veure que venien iogurts, pasta, fruites, verdures, nous, cremes, etc.
Estant  al segon lloc, grup de consum (panxa contenta), no semblava per res de res una botiga però tampoc un grup de consum. Tenien un mini bar, un despatx, un escenari, etc. La veritat era molt estrany, i no només tenien fruites i verdures, també tenien ous, carn, pollastre...
Ara ja sabem que hi ha botigues ecològiques i a prop on podrem comprar,  o apuntar-nos a la cistella setmanal del grup de consum.

Aitana i Emilio



A la classe vam buscar al mapa les botigues, vam anar a visitar Capità enciam que es una botiga de productes ecològics i Panxa contenta que és un grup de consum.
Lo que ens va cridar més l’atenció de capità enciam va ser el nom, vam preguntar  i ens van contestar que era un superheroi de la tele i això ens va fer molta gràcia. De panxa contenta ens va cridar l’atenció el lloc on vam anar, que era com un pis vell però a dalt hi havia una sala molt gran on vam fer una xerrada i una entrevista.
Va ser molt divertit però una mica cansat i avorrit també.
Ens va agradar més Panxa contenta perquè vam aprendre més coses.

Camila i Tenzin



A les 10:00 va venir l’Andrea i vam fer 3 grups i una persona de cada grup era el secretari/a que portava el mapa . La primera botiga que vam veure va ser Capità Enciam després li vam fer moltes preguntes i li vam preguntar d'on venien les fruites i verdures, i ens van respondre del Prat de Llobregat i de molts llocs més.
Després vam anar a una altra botiga que es deia Panxa Contenta. Ens vam sorprendre perquè quan vam entrar dins hi ha havia molts quadres a la paret, un escenari i moltes cadires.
A nosaltres ens ha agradat molt visitar les seves botigues i nosaltres amb els nostres pares i mares anirem a visitar-ho.

Yohana, Wara i David


Comentaris